Suosittelut

”Ammattitaitoinen, luotettava ja turvallinen kumppani”

Marita Polvi-Lohikoski

”Onneksi lääkärini suositteli Ritvaa avuksi edunvalvontasopimuksen tekemiseen”

Kerttu Koho

Edunvalvontasopimuksen ja testamentin laatiminen sujuivat Ritva Tiaisen kanssa niin hyvin, että Kerttu Koho tiesi heti, kenelle soittaa, kun palvelutaloasumisen kanssa tuli yllättäviä ongelmia.

– Asiat voivat mennä pahasti pieleen, jos väärä ihminen pääsee puuttumaan edunvalvontasopimukseen tai testamenttiin, Kerttu Koho, 95 vuotta, tietää.

Hän onkin helpottunut siitä, että on saanut kirjattua oman tahtonsa Ritva Tiaisen avulla paperille juuri niin kuin hän itse on asiat ajatellut.

Apunatar edunvalvonta DSC 4147

Koho oli laatinut jo viisitoista vuotta sitten hautaustoimiston kanssa sopimuksen, mutta havahtui yllättäen tajuamaan, että moni tärkeä asia oli jäänyt sen ulkopuolelle tai tullut kirjatuksi sopimukseen aivan toisin kuin hän tahtoi.
– Tuli tarve saada asia korjattua nopeasti. Tässä iässä paperit eivät enää voi olla rempallaan.

Koho mainitsi huolestaan lääkärissä, ja oma luottolääkäri vinkkasi ottamaan yhteyttä Apunatar Oy:n yrittäjään Ritva Tiaiseen.
– Ritvalta löytyi onneksi nopeasti aika tapaamiseen ja hän tuli käymään luokseni Tammenlehväkeskukseen, Koho kertoo.

 

Heti ensimmäisen tapaamisen jälkeen Koholla oli helpottunut olo. Tuli tunne, että asiat sujuvat.
– Ritvan kanssa syntyi välittömästi luottamus siihen, että kaikki sujuu hyvin, hän kehuu.

Tapaamisen aikana Koho ja Tiainen kävivät tarkasti läpi, kenet Koho halusi hoitamaan asioitaan ja millä tavalla. Seuraavalla tapaamisella oli jo aika allekirjoittaa valmiit paperit.

”Ritvan ansiosta tulin kuulluksi”

Huoli edunvalvontasopimuksen ja testamentin laatimisesta oli pudonnut harteilta, mutta valitettavasti edessä oli pian uusi ongelma. Koho oli hädin tuskin päässyt muuttamaan upeilla järvinäkymillä varustettuun palvelutaloon, kun kävi selväksi, että naapurin muistisairas asukas teki uudesta kodista nauttimisen mahdottomaksi.
– Olin ehtinyt ihailla kotiani vasta puoli tuntia, kun naapuri tupasahti huoneeseen talon yhteiseltä pöydältä napatun kukkaruukun kanssa ja istahti suoraan sängylleni. Tajusin välittömästi, että nyt tuli ongelmia.

Koho yritti kertoa palvelutalon henkilökunnalle, että naapurin häiriköinti tekee asumisesta mahdotonta, mutta sai vastauksesi vain toteamuksen, että tilanteelle ei voi tehdä mitään.
– Päätin soittaa Ritvalle ja pyysin häntä selvittämään, eikö asiaan oikeasti voi puuttua.

Tiainen otti yhteyttä palvelutalon johtoon ja vaati heitä ottamaan asiaan virallisen kannan.
– Lopulta päädyin muuttamaan rauhallisempaan paikkaan, mutta Ritvan ansiosta asiani tuli johtoportaassa asti kuulluksi. Omin voimin en saanut huoltani eteenpäin, Koho kiittää.

Vihdoin kaikki on kunnossa

Tällä hetkellä Kerttu Koholla on huojentunut olo. Uudessa viihtyisässä palvelutaloasunnossa riittää rauhaa, ilmaa ja tilaa. Myös tulevaan on helppo suhtautua luottavaisesti, kun tietää, että asiat on kirjattu paperille ja ne menevät jatkossakin omien toiveiden mukaan.
– Tänä keväänä on tuntunut, että olen saanut kokonaan uuden elämän. Jos kaikki menee tulevaisuudessakin näin hyvin, minulla ei ole mitään hätää, Koho hymyilee.

Pin It on Pinterest

Share This